Apache düz metin yapılandırma dosyalarına yönergeler yerleştirilerek yapılandırılır. Ana yapılandırma dosyasının ismi normalde httpd.conf’tur. Bu dosyanın yeri derleme sırasında belirlenir, ancak çalıştırma sırasında -f komut satırı seçeneği ile başka bir yer belirtilebilir. Ayrıca, Include yönergesi kullanılarak başka yapılandırma dosyaları da eklenebilir ve bu dosyaların isimleri belirtilirken dosya ismi şablonları kullanılabilir. Bu dosyaların içine de ana yapılandırma dosyasında olduğu gibi her türlü yönerge yerleştirilebilir. Ana yapılandırma dosyalarındaki değişiklikler Apache tarafından sadece başlatma veya yeniden başlatma sırasında etkin kılınır.
+
+
Sunucu ayrıca MIME belge türlerini içeren bir dosya daha okur; dosya ismi öntanımlı olarak mime.types olup TypesConfig yönergesi ile başka bir dosya belirtilebilir.
Apache yapılandırma dosyalarının her satırında sadece bir yönerge bulunur ve bir yönergenin birden fazla satıra yayılması daha iyi olacaksa satır katlanabilir; devamı bir alt satırda olan her satırın son karakteri “\” (tersbölü) olmalı, satırsonu karakteri ile bu tersbölü karakteri arasında başka karakter bulunmamalıdır.
+
+
Yapılandırma dosyalarındaki yönergelerin isimleri harf büyüklüğüne duyarlı olduğu halde argümanları genellikle harf büyüklüğüne duyarlı değildir. Diyez (“#”) karakteri ile başlayan satırlar açıklama olarak ele alınır ve yok sayılırlar. Yapılandırma yönergesi içeren satırların ardına açıklama yerleştirilemez. Yönerge isminden önce yer alan boşluklar ve boş satırlar yok sayılır; bu özellik, okunabilirliği sağlamak için yönergelerin girintilenebilmesi olanağını verir.
+
+
Sunucuyu başlatmadan önce apachectl configtest ile veya -t komut satırı seçeneği ile yapılandırma dosyalarınızı sözdizimi hatalarına karşı sınayabilirsiniz.
Apache modüler yapıda bir sunucudur. Bu, çekirdek sunucunun sadece en temel işlevselliği içermesi demektir. Ek özellikler, Apache’ye modüller halinde yüklenebilir. Öntanımlı olarak, derleme sırasında sunucunun temel bir modül kümesi içermesi sağlanır. Eğer sunucu devingen yüklenen modülleri kullanmak üzere yapılandırılarak derlenirse modüller ayrı olarak derlenip gerektiği zaman LoadModule yönergesi kullanılarak yüklenebilir. Aksi takdirde, ek modülleri yükleyebilmek veya kaldırabilmek için Apache’nin yeniden derlenmesi gerekir. Yapılandırma yönergeleri belli bir modülün varlığına dayalı olarak bir <IfModule> bloku içine alınmak suretiyle sunucuya koşullu olarak eklenebilir.
+
+
Sunucunun içinde derlenmiş modüllerin listesini görmek için -l komut satırı seçeneğini kullanabilirsiniz.
Ana yapılandırma dosyasına yerleştirilen yönergeler sunucunun tamamına uygulanır. Yapılandırmanızı sunucunun belli bir parçası için değiştirmek isterseniz yönergelerinizi <Directory>, <DirectoryMatch>, <Files>, <FilesMatch>, <Location> ve <LocationMatch> bölümleri içine yerleştirerek etki alanlarını değiştirebilirsiniz. Bu bölümler yönergelerin etkilediği alanları dosya sistemininin belli yerleri veya belli URL’lerle sınırlar. Yerine göre daha hassas ayarlamalar yapmak için bu bölgeler iç içe de kullanılabilir.
+
+
Apache, çok sayıda farklı siteyi aynı anda sunabilecek yetenektedir. Buna Sanal Konaklık adı verilir. Yönergelerin etki alanları ayrıca <VirtualHost> bölümleri içine konarak da değiştirilebilir. Böylece belli bir siteden gelen isteklere farklı bir uygulama yapılabilir.
+
+
Yönergelerin çoğu bu bölümlere yerleştirilebilirse de bazı yönergelerin bazı bağlamlarda bir etkisi olmaz. Örneğin, süreç oluşturmayı denetleyen yönergeler sadece ana sunucu bağlamına yerleştirilebilir. Hangi yönergenin hangi bağlama yerleştirilebileceğini bulmak için yönergenin bağlamına bakınız. Bu konuda daha ayrıntılı bilgi edinmek için: Directory, Location ve Files Bölümleri Nasıl Çalışır.
Apache yapılandırma sorumluluğunu dağıtmak için site ağaçları içine özel dosyalar yerleştirilmesine izin verir. Bu özel dosyalar normalde .htaccess dosyaları olmakla birlikte AccessFileName yönergesi kullanılarak rasgele bir isim belirtilebilir. .htaccess dosyalarına yerleştirilen yönergeler sadece dosyanın bulunduğu dizine ve alt dizinlerine uygulanır. .htaccess dosyalarında da ana yapılandırma dosyalarında geçerli sözdizimi kullanılır. .htaccess dosyaları her istek gelişinde yeniden okunduğundan bu dosyalarda yapılan değişiklikler hemen etkisini gösterir.
+
+
.htaccess dosyalarına hangi yönergelerin yerleştirilebileceğini bulmak için yönerge bağlamına bakınız. Sunucunun yöneticisi .htaccess dosyalarına hangi yönergelerin yerleştirilebileceğini ana yapılandırma dosyalarında AllowOverride yönergesini kullanarak belirleyebilir.
+
+
.htaccess dosyaları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için .htaccess öğreticisine bakabilirsiniz.
Apache sunucu yazılımınızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız şu adımları izleyin:
+
+
+
Günlük kayıt dosyalarına bakın!
+
Apache sorunları saptamaya ve size yardımcı olmaya çalışır. Çoğu
+ durumda, günlük dosyalarına bir kaç ileti yazarak sunucu hataları için
+ size bazı ayrıntıları sağlayacaktır. Bu genellikle sorunun sizin
+ tarafınızdan teşhis edilmesi (dosya izinleri ve benzeri) ve düzeltilmesi
+ için yeterli olur. Hata kayıtlarının tutulduğu günlük dosyalarının
+ öntanımlı yeri /usr/local/apache2/logs/error_log olup
+ sizin sunucunuzdaki yeri için yapılandırma dosyalarınızdaki ErrorLog yönergesine bakabilirsiniz.
+
+
Genellikle başvurulan ilk yerlerden biri olarak yolunuz yardımlaşma listelerinden birine düşerse sizden ilk olarak biraz bilgi sağlamanız istenecektir. Bu bakımdan hataların yazıldığı günlük kayıt dosyalarını nerede bulacağınızı bilmelisiniz. Eğer yerlerinden emin değilseniz kullandığınız dağıtıma göre dosyaların yerlerini gösteren wiki sayfası size fikir verebilir.
+
+
Wiki’yi inceleyin
+
Httpd Wiki, çoğu sorunun çözümüne yardımcı olacak kılavuzlar içerir.
+
+
Apache hata ayıklama veritabanına bakın
+
Apache Grubuna bildirilen çoğu sorun hata ayıklama veritabanına kaydedilir. Açık ya da kapalı, mevcut hata raporlarını incelemeden ve sorununuz hakkında kullanıcı destek listelerine (aşağıya bakınız) danışmadan lütfen yeni bir hata bildirimi yapmayın. Zaten raporlanmış bir sorunsa bir “ben de” veya “+1” raporu eklemeyin.
Apache, bilgilerini gönüllü olarak paylaşan etkin bir kullanıcı topluluğuna sahiptir. Bu topluluğa katılarak sorularınıza ve sorunlarınıza genellikle en iyi ve en hızlı yanıtı alırsınız.
Kullanıcı desteği ile ilgili olarak Freenode IRC üzerindeki #apache kanalı da kullanılabilir.
+
+
+
Lütfen hata bildirimi için hata ayıklama veritabanını kullanın!
+
Eğer yukarıdaki adımlardan size uygun olanları izlemiş ve bir çare bulamamışsanız lütfen bir hata ayıklama bildiriminde bulunarak httpd geliştiricilerini sorun hakkında bilgilendirin.
+
+
Eğer sorununuz sunucunun çökmesine ve bir ‘core’ üretilmesine sebep oluyorsa hatayı bildirirken lütfen (mümkünse) bir geriye doğru hata izleme raporu ekleyin.
Milyonlarca kullanıcı ve altmıştan az gönüllü geliştirici ile Apache için kişisel destek sağlayamıyoruz. Ücretsiz destek için yardımlaşma listelerine katılmanızı öneriyoruz (yukarı bakınız).
+
+
Profesyonel ve ticari Apache desteği almak için bu tür destekleri sunan şirketlere başvurunuz.
+
\ No newline at end of file
diff --git a/docs/manual/faq/index.xml.meta b/docs/manual/faq/index.xml.meta
index 0811f3b602..7829ec7543 100644
--- a/docs/manual/faq/index.xml.meta
+++ b/docs/manual/faq/index.xml.meta
@@ -7,5 +7,6 @@
en
+ tr
diff --git a/docs/manual/index.html b/docs/manual/index.html
index 90fa64a511..b581d6c8cb 100644
--- a/docs/manual/index.html
+++ b/docs/manual/index.html
@@ -25,3 +25,7 @@ Content-type: text/html; charset=EUC-KR
URI: index.html.pt-br
Content-Language: pt-br
Content-type: text/html; charset=ISO-8859-1
+
+URI: index.html.tr.utf8
+Content-Language: tr
+Content-type: text/html; charset=UTF-8
diff --git a/docs/manual/index.html.de b/docs/manual/index.html.de
index e9d815ee9d..25d87690c9 100644
--- a/docs/manual/index.html.de
+++ b/docs/manual/index.html.de
@@ -28,7 +28,8 @@
fr |
ja |
ko |
- pt-br
+ pt-br |
+ tr
Diese bersetzung ist mglicherweise
nicht mehr aktuell. Bitte prfen Sie die englische Version auf
@@ -101,7 +102,8 @@
fr |
ja |
ko |
- pt-br
+ pt-br |
+ tr
diff --git a/docs/manual/index.html.en b/docs/manual/index.html.en
index 179e4d59ff..11b0364b03 100644
--- a/docs/manual/index.html.en
+++ b/docs/manual/index.html.en
@@ -28,7 +28,8 @@ Documentation
fr |
ja |
ko |
- pt-br
+ pt-br |
+ tr
Yönergenin bir yapılandırma dosyasında hangi söz dizimiyle görünebileceği belirtilir. Bu sözdizimi yönergeye özeldir ve ayrıntıları yönerge tanımında açıklanır. Genelde yönerge ismini aralarında boşluklar bırakılmış bir dizi argüman izler. Eğer argümanlardan biri kendi içinde boşluk içeriyorsa çift tırnak içine alınır. İsteğe bağlı argümanlar sözdiziminde köşeli ayraçların arasında gösterilmiştir. Birden fazla olası değeri olan argümanlarda değerler aralarına | karakteri konarak ayrılmıştır. Değerin yerine ismi belirtilen argümanlarda bu isimler eğik yazılırken, kendisi değer olan dizgeler öntanımlı yazıtipi ile gösterilmiştir. Değişik sayıda argüman alan yönergelerde bu durum son argümanı takibeden “...” ile belirtilmiştir.
+
+
Yönergelerde kullanılan argüman türleri çok çeşitlidir. Çok kullanılanlardan bazıları aşağıda tanımlanmıştır.
+
+
+
URL
+
+
http://www.mesela.dom/yol/yordam/dosya.html örneğindeki gibi protokol şeması ve konak ismini isteğe bağlı bir dosya yolunun izlediği, açılımı “Uniform Resource Locator” olan ve Türkçe’ye “Tektip Özkaynak Konumlayıcı” şeklinde çevrilebilecek adresleri betimler.
+
+
URL-yolu
+
+
/yol/yordam/dosya.html örneğindeki gibi bir url’nin parçası olarak protokol şeması ve konak ismini izleyen bir yol dizgesini betimler. url-yolu, bir dosya sisteminin kök dizinine göre değil, DocumentRoot ile belirtilen dizine göre bir dosya yolu betimler.
+
+
dosya-yolu
+
+
/usr/local/apache/htdocs/yol/yordam/dosya.html örneğindeki gibi yerel dosya sisteminin kök dizini ile başlayan bir dosya yolunu betimler. Aksi belirtilmedikçe, bir / ile başlamayan bir dosya-yoluServerRoot ile belirtilen dizine göre ele alınır.
+
+
dizin-yolu
+
+
/usr/local/apache/htdocs/yol/yordam/ örneğindeki gibi kök dizin ile başlayan, yerel dosya sistemindeki bir dizin yolunu betimler.
+
+
dosya-ismi
+
+
dosya.html örneğindeki gibi dizin yolu içermeyen bir dosya ismini betimler.
+
+
düzifd
+
+
Bir Perl uyumlu düzenli ifade betimler. Yönerge tanımında düzifd ile eşleşenler argüman olarak ele alınır.
+
+
uzantı
+
+
Bu genelde, dosya-ismi’nin bir parçası olarak son noktadan sonraki kısmı betimler. Bununla birlikte, Apache çok sayıda nokta içeren dosya isimlerinde ilk noktadan sonrasını uzantı kabul eden çoklu dosya ismi uzantılarını da tanır. Örneğin, dosya-ismi olarak dosya.html.tr değeri iki uzantı içerir: .html ve
+ .tr. Apache yönergelerinde uzantı’ları başında noktası olmaksızın da belirtebilirsiniz. Ayrıca, uzantı’lar harf büyüklüğüne de duyarlı değildir.
+
+
MIME-türü
+
+
Dosya biçiminin, text/html örneğindeki gibi aralarına bir / konulmuş asıl ve alt biçimler şeklinde açıklandığı yönteme göre belirtileceğini betimler.
Eğer yönerge öntanımlı bir değere sahipse o burada belirtilir (öntanımlı değer, yönergede kullanıcı tarafından belirtilmediği halde Apache tarafından belirtildiği varsayılarak işlem yapılan değerdir). Eğer öntanımlı bir değer yoksa bu bölümde bu durum “Yok” şeklinde belirtilir. Burada belirtilen öntanımlı değerin sunucu ile dağıtılan öntanımlı httpd.conf içindeki yönergede kullanılan değerle aynı olmasının gerekmediğine dikkat ediniz.
Yönergenin sunucunun yapılandırma dosyalarının nerelerinde meşru kabul edildiği aşağıdaki değerlerin virgül ayraçlı bir listesi halinde burada belirtilir.
+
+
+
sunucu geneli
+
+
Yönergenin sunucunun (httpd.conf gibi) yapılandırma dosyalarında <VirtualHost> ve <Directory> bölümleri dışında her yerde kullanılabileceğini belirtir. Ayrıca, .htaccess dosyalarında bulunmasına da izin verilmez.
+
+
sanal konak
+
+
Yönergenin sunucunun yapılandırma dosyalarının sadece <VirtualHost> bölümlerinde kullanıldığında geçerli kabul edileceğini belirtir.
+
+
dizin
+
+
Yönergenin sunucunun yapılandırma dosyalarında sadece <Directory>, <Location>, <Files> ve <Proxy> bölümlerinde kullanıldığında geçerli kabul edileceğini belirtir. Bu bağlama konu sınırlamaların çerçevesi Yapılandırma Bölümleri içinde çizilmiştir.
+
+
.htaccess
+
+
Bu bağlamda geçerli olacağı kabul edilen bir yönerge sadece dizin içi .htaccess dosyalarında görüldüğü zaman işleme sokulur. Üzerinde bir geçersizleştirme etkin kılınmışsa yönerge her şeye rağmen işleme sokulmayabilir.
+
+
+
Yönergeye sadece tasarlandığı bağlam içinde izin verilir; başka bir yerde kullanmayı denerseniz ya sunucunun bu bağlamı doğru şekilde işlemesine engel olan ya da sunucunun tamamen işlevsiz kalmasına sebep olan -- sunucu hiç başlatılamayabilir -- bir yapılandırma hatası alırsınız.
+
+
Yönergenin geçerli olacağı konumlar, aslında, listelenen bağlamların tamamına mantıksal VEYA uygulanarak bulunur. Başka bir deyişle, bir yönergenin geçerli olacağı yerler "sunucu geneli, .htaccess" şeklinde belirtilmişse yönerge httpd.conf dosyasında ve .htaccess dosyalarında, <Directory> veya <VirtualHost> bölümleri haricinde her yerde kullanılabilir.
Bir .htaccess dosyasında göründüğü takdirde yönerge işlenirken hangi yapılandırma geçersizleşirmesinin etkin olacağı burada belirtilir. Eğer yönerge bağlamının .htaccess dosyalarında görünmesine izin verilmiyorsa hiçbir bağlam listelenmez.
+
+
Geçersizleştirmeler AllowOverride yönergesi tarafından etkinleştirilir ve belli bir bağlama ve alt seviyelerde başka AllowOverride yönergeleri ile değiştirilmedikçe tüm çocuklarına uygulanır. Yönergenin belgesinde ayrıca kullanılabilecek tüm olası geçersizleştirme isimleri belirtilir.
Yönergenin Apache HTTP sunucusuna ne kadar sıkı bağlı olduğunu belirtir. Başka bir deyişle, yönergeye ve işlevselliğine erişim kazanmak için sunucuyu belli bir modül kümesiyle yeniden derlemek gerekip gerekmediği ile ilgili durumu belirtir. Bu özniteliğin olası değerleri şunlardır:
+
+
+
Çekirdek
+
+
Eğer bir yönerge “Çekirdek” durumuna sahip olarak listelenmişse bu, yönergenin Apache HTTP sunucusunun en iç kısımlarının bir parçası olduğu ve daima kullanılabilir olacağı anlamına gelir.
+
+
MPM
+
+
“MPM” durumuna sahip bir yönerge Çok Süreklilik Modülü tarafından sağlanır. Bu yönerge türü sadece ve sadece yönerge tanımının Modül satırında listelenmiş MPM’lerden birini kullanıyorsanız mevcut olacaktır.
+
+
Temel
+
+
“Temel” durumuna sahip bir yönerge, sunucuda öntanımlı derlenmiş standart Apache modüllerinden biri tarafından destekleniyor demektir. Bu nedenle sunucuyu derlemek için yapılandırırken yönergeyi içeren modülü yapılandırmadan özellikle kaldırmazsanız yönerge normal olarak kullanılabilir olacaktır.
+
+
Eklenti
+
+
“Eklenti” durumuna sahip bir yönerge, Apache sunucu kitinde bulunan ancak normalde sunucuyla birlikte derlenmeyen modüllerden biri tarafından sağlanır. Yönergeyi ve işlevselliğini etkin kılmak için sunucunun derleme öncesi paket yapılandırması sırasında modülün derleneceğini açıkça belirttikten sonra gerekirse sunucuyu yeniden derlemeniz gerekir.
+
+
Deneysel
+
+
“Deneysel” durumuna sahip bir yönerge, Apache sunucu kitinde bulunan modüllerden biri tarafından sağlanır ve modülün denenmesi tamamen sizin insiyatifinize bırakılır. Böyle bir yönerge her şeyiyle belgelenmiştir fakat gerektiği gibi desteklenmemiştir. Yönergeyi içeren modül öntanımlı olarak sunucuyla birlikte derlenebileceği gibi derlenmeyebilir de; bunun için yönergenin açıklandığı sayfanın başına ve kullanılabilirliği hakkında bilgi edinmek için yönergeyi içeren modüle bakın.
Eğer yönerge Apache’nin 2. sürüm dağıtımının özgün parçası değilse söz konusu sürüm burada belirtilir. Ayrıca, yönergenin kullanımı belli platformlarla sınırlıysa bunun ayrıntıları da burada belirtilir.
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/directives.html.en b/docs/manual/mod/directives.html.en
index f482006c6e..0ca7efa3fd 100644
--- a/docs/manual/mod/directives.html.en
+++ b/docs/manual/mod/directives.html.en
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/directives.html.es b/docs/manual/mod/directives.html.es
index b76ee961b9..9040f2b5c1 100644
--- a/docs/manual/mod/directives.html.es
+++ b/docs/manual/mod/directives.html.es
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
@@ -458,7 +460,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/directives.html.ja.euc-jp b/docs/manual/mod/directives.html.ja.euc-jp
index 49ce1d324c..319243a9f8 100644
--- a/docs/manual/mod/directives.html.ja.euc-jp
+++ b/docs/manual/mod/directives.html.ja.euc-jp
@@ -23,7 +23,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/directives.html.ko.euc-kr b/docs/manual/mod/directives.html.ko.euc-kr
index d947cd4f47..6b769004e1 100644
--- a/docs/manual/mod/directives.html.ko.euc-kr
+++ b/docs/manual/mod/directives.html.ko.euc-kr
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
Standart Apache dağıtımında bulunan yönergelerin tamamı burada
+ listelenmiştir. Hepsi aralarında şekilsel bir uyum sağlanarak
+ açıklanmışlardır. Açıklamalarında kullanılan terimler için Yönerge Sözlüğüne
+ bakabilirsiniz.
+
+
Ayrıca, yönerge ayrıntılarının bir özet olarak listelendiği bir
+ Hızlı Yönerge Kılavuzu da
+ mevcuttur.
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/index.html.en b/docs/manual/mod/index.html.en
index cecb6ddb04..f830799725 100644
--- a/docs/manual/mod/index.html.en
+++ b/docs/manual/mod/index.html.en
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/index.html.es b/docs/manual/mod/index.html.es
index 03e7c1bc1a..54b55830a4 100644
--- a/docs/manual/mod/index.html.es
+++ b/docs/manual/mod/index.html.es
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/index.html.ja.euc-jp b/docs/manual/mod/index.html.ja.euc-jp
index 576f549210..5996bc3c33 100644
--- a/docs/manual/mod/index.html.ja.euc-jp
+++ b/docs/manual/mod/index.html.ja.euc-jp
@@ -23,7 +23,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
+ ko |
+ tr
diff --git a/docs/manual/mod/index.html.ko.euc-kr b/docs/manual/mod/index.html.ko.euc-kr
index 71c0c9535a..81d07a40b3 100644
--- a/docs/manual/mod/index.html.ko.euc-kr
+++ b/docs/manual/mod/index.html.ko.euc-kr
@@ -22,7 +22,8 @@
en |
es |
ja |
- ko
+ ko |
+ tr
Apache dağıtımının parçası olarak gelen modüllerin tamamı aşağıda
+ listelenmiştir. Ayrıca, tüm Apache yönergelerinin alfabetik olarak
+ listelendiği bir Yönerge Dizini de
+ mevcuttur.
Associates the requested filename's extensions
+ with the file's behavior (handlers and filters)
+ and content (mime-type, language, character set and
+ encoding)
Modülün Apache HTTP sunucusuna ne kadar sıkı bağlı olduğunu belirtir. Başka bir deyişle, modüle ve işlevselliğine erişim kazanmak için sunucuyu yeniden derlemek gerekip gerekmediği ile ilgili durumu belirtir. Bu özniteliğin olası değerleri şunlardır:
+
+
+
MPM
+
+
“MPM” durumlu bir modül bir Çok Süreçlilik Modülüdür. Diğer modül türlerinin aksine, sunucunun kullandığı MPM modülü sayısı birden fazla olamaz. Bu modül türü temelde sunucuya gelen isteklerin ele alınmasından ve öldürülmesinden sorumludur.
+
+
Temel
+
+
“Temel” durumuyla etiketlenmiş bir modül öntanımlı olarak olarak derlenir ve sunucuya öntanımlı olarak yüklenir. Bu bakımdan derleme öncesi paket yapılandırması sırasında modülün derlenmemesi özellikle istenmedikçe bu modül derlenecek ve sunucuya yüklenecektir.
+
+
Eklenti
+
+
“Eklenti” durumundaki bir modül normal olarak derlenmez ve sunucuya yüklenmez. Modülü ve işlevselliğini etkin kılmak için sunucunun derleme öncesi paket yapılandırması sırasında modülün derleneceğini açıkça belirttikten sonra gerekirse yeniden derlemeniz gerekir.
+
+
Deneysel
+
+
“Deneysel” durumu modülün Apache sunucusunun bir parçası olarak kabul edildiğini ancak modülü denemenin tamamen sizin insiyatifinize bırakıldığı anlamına gelir. Böyle bir modül her şeyiyle belgelenmiştir fakat gerektiği gibi desteklenmemiştir.
+
+
Harici
+
+
“Harici” durumu temel Apache dağıtımında bulunmayan (“üçüncü parti”) modüller için kullanılır. Böyle modüller için sorumluluk kabul etmediğimiz gibi bunları desteklemiyoruz.
Eğer modül Apache’nin 2. sürüm dağıtımının özgün parçası değilse söz konusu sürüm burada belirtilir. Ayrıca, modülün kullanımı belli platformlarla sınırlıysa bunun ayrıntıları da burada belirtilir.